NYHEDER

NRGi og Merkur Andelskasse i samarbejde

NRGi og Merkur Andelskasse har netop indgået et nyt Klimapartnerskab, og lancerer samtidig et nyt fælles energioptimeringskoncept primært møntet på danske skoler og andre selvejende institutioner. Et koncept som både inkluderer økonomi og energibesparelser.

At optimere energiforbruget på en skole kræver mange ting. Det kræver ikke mindst en dygtig energirådgiver og en god økonomisk løsning. Med det nye energioptimeringskoncept fra Merkur og NRGi går disse dele op i en højere enhed.

- Med vores nye Energikonto gør vi det let og enkelt for skolerne at gøre den mest optimale indsats for både klima og økonomi. Der er mange lavt hængende frugter at høste i forhold til energioptimering af institutionsbygninger, hvis man går systematisk til værks, og vi vil gerne hjælpe skolerne i gang ved at gøre processen mere enkel, siger Lars Pehrson, administrerende direktør i Merkur.

Merkur har igennem snart 30 år arbejdet med bæredygtighed og med at gøre en forskel for klimaet. Og NRGi har nogle af Danmarks dygtigste energirådgivere. Til sammen udgør de to klimapartnere et unikt team.

- I NRGi er vi rigtig gode til at lave energioptimeringer. Men nogle gange kan det godt tage lidt tid før besparelserne slår helt igennem for kunden. Derfor er det afgørende for et hvert energioptimeringsprojekt, at der er en god økonomi både forud og under projektet. Her er Merkur en fantastisk samarbejdspartner. De har en klar holdning til både klima og økonomi, hvilket gør vores samarbejde unikt, siger Søren Egge Rasmussen, bestyrelsesformand i NRGi.

NRGi og Merkur kan tilbyde en færdig pakke til skoler, som indeholder både energigennemgang af skolens bygninger foretaget af en energirådgiver fra NRGi, så skolen får den rette viden at træffe beslutning ud fra samt en enkel og fleksibel finansieringsløsning.

Energikontoen fra Merkur sikrer, at skolen får en langtidsholdbar og sikker finansieringsløsning, således at skolens samlede udgifter til energi ikke stiger men rent faktisk med tiden vil falde, når de nødvendige investeringer er betalt.

NRGi lancerer nyt AGF fankoncept

NRGi har netop udviklet nyt fankoncept for de mange tusinde AGF fans. NRGi for fa´n er konceptets nye navn, og det lancereres i dag

En ting har alle AGF-fans tilfælles – de lægger enorm stor energi i deres støtte til byens hold. Netop energien har de tilfælles med energiselskabet NRGi som lægger navn til AGF’s hjemmebane – NRGi Park.

Nu sammenkobles energierne i NRGi´s nye online fankoncept - NRGi for fa´n!

- AGF’s fans er en unik del af Aarhus og Østjylland, og med vores nye fankoncept vil vi gerne gøre en aktiv indsats for at involvere dem yderligere både under kampen og ikke mindst før og efter kampene. Vi vil gerne bruge de mange fans store energi og passion for AGF til at gøre det til en endnu bedre oplevelse at komme i NRGi Park, siger Christian Bogh, Kommunikationschef, NRGi.

NRGi for fa´n lever primært livet online på Facebook og på de mange smart phones, men vil også være en del af den fysiske oplevelse, når AGF spiller hjemmekampe. Konceptet er bygget op omkring en lang række aktiviteter herunder konkurrencer, events og vil inddrage både AGF’s spillere og fans.

Konceptet er udviklet i tæt samarbejde med AGF og vil spille sammen med klubbens øvrige tiltag for fans.

- Med NRGi for fa’n får vi endnu bedre mulighed for at knytte vores dedikerede fans sammen med AGF. Og konceptet giver os også mulighed for at udnytte de mange synergier vi har i vores sponsorsamarbejde med NRGi, siger Jørn Klinge, kommerciel direktør, AGF Fodbold.

Konceptet kan ses på www.NRGiforfan.dk. Oplevelsen vil være forskellig alt efter, om man tilgår sitet via en smartphone eller en computer.

Første elcykel

Så fik NRGi sin første elcykel, som blandt andet skal bruges når medarbejderne skal til møde udenfor hovedkontoret.

Elcykler udleder ingen CO2, og man slipper for både sved på panden og at holde i kø.

NRGi fik sin første af 5 medarbejderelcykler i fredags. Elcyklerne er led i NRGi's mobilitetsplan, som skal motivere medarbejderne til at transportere sig anderledes, mere grønt og dermed bruge bilen mindre.

TV2 var forbi og lavede et lille indslag i TV2 nyhederne lørdag den 25. februar, som kan ses på TV2's hjemmeside her.

325 millioner på vej til NRGi’s 210.000 andelshavere

For 6 år i træk udbetaler NRGi en rabat til sine andelshavere, og rabatten for 2011 vil blive overført til netkundernes konto den 1. marts 2012.

NRGi har siden 2006 udbetalt 1.602.000.000 kr. i rabat til alle de andelshavere, der har en el-måler fra selskabet.

 - Vi glæder os over, at vi igen i år kan udbetale en rabat til vores andelshavere, samtidig med at betalingerne fra NRGi’s netkunder ligger indenfor de reguleringer, som er fastlagt fra myndighedernes side. Der er tale om en helt frivillig udbetaling, som NRGi’s repræsentantskab har besluttet, skal finde sted for året 2011, forklarer NRGi’s formand Søren Egge Rasmussen.

Beløbet for 2011 overføres den 1. marts 2012 via PBS (Nets) eller til den NEM-konto, som man inden årsskiftet har oplyst til NRGi. Alle andre får rabatten fratrukket den næste elregning.

Hvis man er fraflyttet en NRGi-installation i løbet af 2011, vil man i marts/april få tilsendt en check med rabatten for den periode, man har brugt installationen.

For en familie med et gennemsnitligt elforbrug vil rabatten være i størrelsesordenen 1.200 kr. Det konkrete beløb afhænger af husstandens elforbrug i 2011, og det kan ses på nettet på www.nrgi.dk under ”Mit NRGi”.

Repræsentantskabet har besluttet, at der af økonomiske årsager ikke udbetales rabat for første halvdel af 2012. Hvorvidt der skal udbetales rabat for anden halvdel af 2012, tages der stilling til på repræsentantskabsmødet den 26. april 2012.

Skoleklasser flokkes om klimaet

133 skoleklasser fra hele landet, her af 15 fra Østjylland, har allerede meldt sig til konkurrencen ”Lav en Klimavenlig HotDog” der er arrangeret af energikoncernen NRGi, Grundfos og Økolariet. En konkurrence som har til formål at involvere skoleklasser mellem 4. og 10. klasse i kampen for klimaet.

Klimaet spiller en rolle for os alle. Og ikke mindst for børn og unge som er dem som skal kæmpe for miljøet og klimaet i fremtiden. Derfor har de tre store danske virksomheder – NRGi, Grundfos og Økolariet - valgt at slå sig sammen for at motivere de unge til at tænke på klimaet og hvordan de kan påvirke det i positive retninger.

- De unge er fremtidens ressourceforbrugere, og derfor er det afgørende, at vi få taget fat om dem så hurtigt som muligt for at motivere dem til at tage stilling til, hvordan de påvirker klimaet. Og her er skolen et fantastisk udgangspunkt, hvor vi gennem et længere undervisningsforløb kan give de unge den viden og motivation de har behov for at gøre en forskel, siger Niels Erik Gehlert, skolerådgiver hos NRGi.

Opgaven er simpel. Gennem den daglige undervisning laver klassen en besvarelse af opgaven ”Lav en klimavenlig HotDog”, hvor klassen laver en hotdog, så den samlet set udleder mindst muligt CO2 til atmosfæren.

Med 133 skoleklasser tilmeldt her to måneder før afleveringsfristen udløber den 18. december er ”Lav en Klimavenlig HotDog” allerede en kæmpe succes.

Vinderen af konkurrencen vil blive fundet den 4.marts 2010, hvor 10 finalister skal fremlægge deres besvarelse på Økoloraiet i Vejle. Alle 10 finalister er garanteret en pengepræmie. Vinderklassen modtager en check på 10.000 kr.

Om ”Lav en klimavenlig HotDog”

”Lav en klimavenlig HotDog” er et undervisningsforløb og en skolekonkurrence, med basis i den daglige undervisning på skolen. Opgavebesvarelsen skal tage udgangspunkt i aktiviteter og forbrug af ressourcer, der både direkte og indirekte, påvirker klimaet – og dermed vores og andres livsmuligheder. Det er muligt at arbejde med konkurrencen indenfor flere forskellige fag – enkeltvis eller på tværs. F.eks. dansk, natur/teknik, fysik/kemi, geografi, biologi, matematik, samfundsfag, billedkunst.

Transformerstation flyttes til Glud Museum

Et 30 tons tungt transformatortårn flyttes i ét stykke til Glud Museum

I disse dage får Glud Museum en ny historisk bygning til sin samling af historiske bygninger. Det drejer sig om station 117, et transformatortårn, som energiselskabet NRGi har taget ud af drift og har overdraget til museet.

Det 9 meter høje transformatortårn blev opført i 1953 og skulle sikre strømforsyningen ved Smedskær, et område beliggende få kilometer syd for Hornsyld. Transformatortårnet havde til opgave at transformere den stærke strøm ned til lavere strømstyrker. Fra tårnet blev strømmen sendt videre via luftledninger, således at energien kunne anvendes i hjemmene, til maskinerne på gårdene og i industrien. I dag er transformatortårnet afløst af en fysisk langt mindre anlæg, og alle elkabler er gravet ned i jorden.

Selve flytningen udføres af BMS A/S. Det 30 tons tunge tårn graves frit og løftes i ét stykke op på en stor blokvogn. Den 1. februar kører BMS A/S tårnet stående lodret fra Smedskær til Glud Museum, hvor det bliver løftet ned og støbt fast på sin nye plads.

I løbet af foråret vil medarbejdere fra NRGi føre luftledninger fra tårnet til en række gadelys langs en nyanlagt vej, hvor museet de kommende år planlægger at placere en række historiske bygninger fra 1900-tallet: et mejeri, en købmandsforretning, et frysehus, et forsamlingshus, et byhus og flere bygninger.

Det er fondsbidrag fra LAG Hedensted og Energi Horsens Fonden, der har gjort flytningen og indretningen af tårnet muligt for Glud Museum. Tårnet vil blive indviet den 5. maj 2012, hvor museet fejrer sit 100 års jubilæum.

Vinderen af NRGi´s Bogstavsjagt er fundet

Ove Pedersen fra Grenaa blev den heldige vinder af NRGi's Bogstavsjagt.

I forbindelse med NRGi’s rabatudbetaling, der finder sted den 1. marts, blev der afholdt en sideløbende konkurrence, hvor deltagerne skulle finde grønne bogstaver. Mere end 2.000 østjyder deltog, og i dag fik vinderen overrakt sin præmie.

Ove Pedersen fra Grenaa blev den heldige vinder af et gavekort på 15.000 kr. til et Wellness ophold på Comwell Kellers Park i Vejle, hvor han sammen med sin kone Viola Kjeldsmark nu får mulighed for at blive ladet op med ny energi.

Vinderkombinationen var ordene

 • Solceller
 • Bæredygtighed
 • Fibernet

Alle tre ord er begreber, som er en stor del af NRGi.

Fejl i Lokalavisen Århus

Lokalavisen Århus har brugt forkerte priser fra NRGi i en sammenligning af elpriser.

Lokalavisen Århus har i en artikel sammenlignet NRGi’s elpriser med en ny spiller på markedet, der sælger vindbaseret el.

Avisen sammenligner dog vores ”Forsyningspligt El” med konkurrentens vindbaseret el. NRGi’s vindbaserede el ”Klima El” har en meget konkurrencedygtig pris på kun 49,86 øre pr. kWh. Med et årligt forbrug på 4.500 kWh kan en kunde derfor kun spare ca. 34 kr. hos konkurrenten i forhold til NRGi, og ikke de 223 kr. som avisen skriver.

NRGi støtter vedvarende energiprojekter Derudover donerer NRGi én øre pr. kWh til lokale vedvarende energiprojekter. Med et forbrug på 4.500 kWh donerer NRGi således 45 kr. til vedvarende energiprojekter.

Klik her for at læse om og bestille vindbaseret ”Klima El” hos NRGi.

Kickstart og energiforlig skal hjælpe trængt vindmølleindustri

Regeringen skal til at få sat skub i udbygningen af vindmøller, så der kan skabes arbejdspladser i den trængte vindmølleindustri. Aarhus, København og Sønderborg står klar med vindmølleprojekter, der både kan levere grøn energi og sikre over 10.000 arbejdspladser allerede fra 2013. Planerne får opbakning fra 3F.

Der er behov for at revidere strategien for udbygning af vedvarende energi herhjemme. Vindmølleindustrien er trængt efter mange års passivitet fra den tidligere regering, og senest har vindmølleproducenten Vestas annonceret organisationsændringer, der betyder afskedigelser af 2.335 – heraf 1.300 medarbejdere i Danmark. Derfor bør regeringen bruge de igangværende energiforhandlinger aktivt til at skabe grønne jobs, mener de tre ambitiøse byprojekter.

- Regeringen lægger op til, at den primære udbygning af vedvarende energi først skal tage fart fra 2018. Men dagens nedslående nyheder fra Vestas viser, at der er behov for initiativer nu og her, der både kan sikre grøn energi og fastholde arbejdspladser herhjemme, siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ayfer Baykal.

- Vi står klar med tre flyveklare vindmølleprojekter ud for kysterne ved Sønderborg, Aarhus og København, der kan levere grøn energi og skabe 10.000 nye arbejdspladser indenfor vindmølleindustrien allerede fra 2013. Men det kræver, at det kommende energiforlig skaber de rigtige rammer for udbygning af vindkraft ved kysterne, siger hun.

10.000 nye jobs ved udbygning af kystnær vindkraft

I udspillet fra regeringen er der kun lagt op til en pulje på 400 MW vindmøller ved kysterne. Det er ellers denne type projekter, der hurtigt vil kunne sættes i gang, hvorimod opførelsen af traditionelle vindmølleparker til havs først kan sættes i gang i 2018. Den grønne tænketank, Concito, har i rapporten ”Grøn Jobskabelse” fra september beregnet, at der vil kunne skabes 10.000 arbejdspladser ved at opføre 800 MW kystnære vindmøller.

- Regeringen har et stærkt ønske om at kickstarte dansk økonomi, men glemmer helt, at den allerede sidder med et godt redskab til at skabe arbejdspladser her og nu i form af energiforliget Vores tre byer tilsammen kan med kort varsel sætte gang i opførelsen af 500 MW vindkraft langs kysterne, ligesom andre Kystnære initiativer kan bidrage med yderligere 500 MW. Kystnære initiativer kan med andre ord bidrage med over 10.000 til de 15.000 job, som regeringen i forvejen regner med, at der kommer ud af kickstarten, siger formand for selskabet NRGi amba og Havvind Århus Bugt (HÅB), Søren Egge Rasmussen. 

Samtidig er opførelsen af vindmøller langs kysterne billigere end de dyrere havvindmølleparker. Konservative beregninger viser, at kystnære vindmøller som minimum er 10-15 procent billigere end store statslige havvindmølleparker til havs.

Opbakning fra 3F

Hos Danmarks største fagforbund, 3F, er der begejstring for de tre byers forslag om at kickstarte den danske økonomi ved at få sat skub i vindmølleudbygningen.

- Vindmølleindustrien har i en lang årrække været en stabil kilde til vækst og arbejdspladser i Danmark. Nu er industrien under pres, og regeringen har selv erkendt, at krisen er værre end ventet, og så bør den også være klar til at ændre strategi for at sikre danske arbejdspladser. Virksomheder som Vestas har brug for et sundt hjemmemarked. Derfor bør regeringen i de igangværende energiforhandlinger sætte gang i udbygningen af kystnære vindmøller, siger næstformand hos 3F, Johnny Skovengaard.

Forhandlingerne om et nyt energiforlig ventes at blive genoptaget torsdag den 19. januar efter at have ligget stille hen over nytåret.

Fakta: Hvad er kystnære havvindmøller?

Kystnære havvindmøller er – som navnet siger – vindmøller, der bliver opført tæt på kysten. Dermed er der mange penge at spare i forhold til de dyre anlægsudgifter, der skal til for at opføre dem langt fra kysten. I dag er der ikke mulighed for at opføre dem rentabelt, fordi reglerne forhindrer det.

Fakta: Hvem står bag initiativet?  

 • København: Københavns Kommune og Københavns Energi
 • Aarhus: Havvind Aarhus Bugt (Brabrand Elnet, NRGi, Galten Elværk, Viby Elværk, Vindmøllelaug Aarhus Bugt og Østjysk Energi)
 • Sønderborg: Project Zero, SYDENERGI, Bitten og Mads Clausens Fond og Linak-ansøgning hos Energistyrelsen

 

Fakta: Sådan kan en rammeordning for udbygning med kystnære havvindmølleparker se ud:

 • En samlet ramme for udbygning af kystnære havvindmølleparker på 1.000 MW i perioden 2012-2017
 • Elafregningspris på 80 øre/kWt for 50.000 fuldlasttimer
 • Eltransmissionsudgifter betales af Energinet.dk efter de samme regler som ”udbuds-havvindmølleparker”
 • Mindst 50 % af den bestemmende indflydelse i projektet skal være lokalt forankret. Det kan både være lokale laug, privatpersoner, kommuner, lokale energiforsyningsselskaber og/eller private virksomheder - tilladelser bevilges under størst mulig hensyntagen til lokalsamfundet og med størst mulig lokal investering.
 • Etableringen sker i henhold til ”åben-dør-proceduren” uden udbud af udbygningsarealerne.

Tredje kvartal 2011

Tredje kvartal 2011 bød på en stigning i omsætning på 17 MDKK set i forhold til samme periode sidste år - fra 445 MDKK til 461 MDKK. Driften var positiv med et EBITDA resultat på 48 MDKK, og resultatet før skat endte for tredje kvartal på 10 MDKK.

NRGi fortsatte den opadgående tendens på omsætningssiden for tredje kvartal i træk.  En tendens som blandt andet er blevet styrket af købet af Kuben Management i foråret.

- Det er positivt, at vi igen i dette kvartal har formået at holde kursen og derved kunnet fremvise endnu en fremgang i vores omsætning set i forhold til sidste år. Det vidner om, at vi har lagt den rigtige strategi for året, og at vi har formået at følge den – også selv om den generelle tendens i markedet er knap så positiv, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Tilkøbet af Kuben Management i foråret har vist sig at være en fornuftig investering, og på samme måde er aktiviteten i vedvarende energikilder som solceller og varmepumper kommet godt i gang.

- Vores indsats på området for vedvarende energi er begyndt at vinde indpas hos forbrugerne. Vi har allerede opsat en lang række solcelleanlæg hos private i de sidste måneder og forventningerne til næste år er således meget positive. Og med udrulningen af de intelligente elmålere i vores nordlige del af forsyningsområdet som bliver afsluttet med udgangen af 2012, føler vi os godt rustet til fremtiden, hvor vedvarende energi og det intelligente elnet bliver afgørende, siger Søren Egge Rasmussen, bestyrelsesformand i NRGi.