NYHEDER

Guide til god batteripleje: Sådan forlænger du levetiden på dine gadgets

Det er både en dyr og besværlig affære, hvis du skal have nye batterier i dine gadgets, fordi de gamle er slidt op. Mange udskifter derfor deres forbrugselektronik jævnligt, men med få forholdsregler er det slet ikke nødvendigt. Energiselskabet NRGi guider her til, hvordan du forlænger levetiden på de indbyggede genopladelige batterier, så din mobil eller computer holder lidt længere.

Batteridrevne apparater som smartphones, tablets, trådløse højtalere og bærbare computere er blevet en integreret del af danskernes forbrugselektronik. Alligevel er det er de færreste danskere, der ved, hvilke batterier deres gadgets indeholder, og hvordan man bedst passer på dem.

- Når vi i dag brokker os over, at den trådløse forbrugselektronik ikke holder mere end et par år, tænker de færreste over, at vi faktisk selv er med til at forkorte apparaternes levetid, fordi vi ikke behandler og oplader den indbyggede energikilde korrekt. Så selvom vi alle sammen råder over en masse elektroniske gadgets med genopladelige batterier, så ved vi ikke, hvordan vi bedst passer på batterierne, siger Benny Hebsgaard, energirådgiver i NRGi.

Lithium-ion-batterier er mest udbredt

Ifølge energirådgiveren kan det godt betale sig at sætte sig ind i, hvilken type batteri, der sidder i ens smartphone, tablet, bærbare computer eller værktøj, da der er stor forskel på, hvordan de enkelte batterityper skal behandles.

Hvor det tidligere var nikkel-cadmium-batterierne og senere nikkel-metalhydrid-batterierne, der var de mest udbredte, indeholder de fleste elektroniske gadgets i dag lithium-ion-batterier. Lithium-ion-batterierne har en langt bedre energitæthed end andre batterier og holder typisk til 1000 op- og afladninger. Benny Hebsgaard kommer her med fem gode råd, der kan være med til at sikre lithium-ion-batterierne en lang levetid.

Fem gode råd til at forlænge levetiden på de genopladelige batterier

 1. Tidsrummet for den første opladning har ingen betydning for lithium-ion-batteriets levetid. Er batteriet derimod et nikkel-cadmium-batteri eller et nikkel-metalhydrid-batteri, kan man med fordel oplade batteriet i længere tid den første gang, da det vil forlænge levetiden.
 2. Lad ikke dine elektroniske gadgets oplade natten over. Når batteriet er fuld opladet, skal du tage opladeren ud af stikkontakten – på den måde undgår du at overbelaste batteriet.
 3. Vent ikke med at oplade dine elektroniske gadgets til batteriet er brugt helt op. Det er en myte, at apparaterne helst skal løbe helt tør for strøm, inden de oplades, ligesom det er en myte, at apparaterne helst skal lades helt op hver gang. Det optimale er at lade batteriet forblive 30-80 pct. opladet. Fuld afladning eller opladning forårsager en mekanisk skade i batteriet, der slider på det og kan forkorte dets levetid.
 4. Tænk over batteriets temperatur. For høje temperaturer kan ødelægge batteriet, og du bør derfor undgå at lade dine gadgets ligge direkte i solen, ligesom du bør sørge for, at der er luft omkring dem, og at de er helt slukket, inden de bliver pakket væk. For lave temperaturer kan også ødelægge batteriet, og det er derfor en god ide at vente med at oplade batteriet til det igen har opnået stuetemperatur.
 5. Anvend den originale oplader. Ved at anvende den originale oplader sikrer man, at batteriet bliver ladet op til den rigtige spænding. Oplader man batteriet ved for høj spænding risikerer man, at batteriets levetid forkortes eller at batteriet bliver direkte ødelagt.

NRGi leverer rekord-resultat for 2016

Det østjyske energiselskab med hovedsæde i Aarhus kommer ud af 2016 med en rekordstor indtjening på 228 mio. kroner efter skat og et resultat af den primære drift på 108 mio. kr. Det bedste resultat siden fusionen i 2008.

Det blev alt i alt til en rekordstor fremgang for NRGi i 2016. Selskabet kunne glæde sig over en indtjening på 228 MDKK og et resultat af den primære drift på 108 MDKK, hvilket er det bedste resultat siden fusionen i 2008. Det er henholdsvis 129 og 25 MDKK højere end forventningerne på indtjenings- og resultatsiden.

Omsætningen på 1.765 MDKK er lavere end sidste år, hvilket primært skyldes at PSO-afgiften ikke længere indregnes i omsætningen fra 1. april 2016.

”2016 var på alle måder et år, hvor der blev sat skub i selskabets forretninger. Produktserier er blevet strammet, nye kundesystemer er blevet indført, der er blevet opkøbt nye kompetencer og investeret i fremtidens vedvarende energiproduktion. Resultatet for året vidner om forbedrede markedspositioner, der bringer NRGi et skridt nærmere ambitionen om at blive det mest lønsomme andelsejede energiselskab i Danmark”, fortæller administrerende direktør Søren Sørensen.

Herunder blev det også til en nævneværdig placering som det næstmest effektive el-distributionsselskab for netselskabet, som fortsat sikrer høj forsyningssikkerhed.

2016 var året, hvor NRGi’s ambitioner for vedvarende energi for alvor fik luft under vingerne. Her kunne man præsentere to idriftsatte vindmølleparker med otte vindmøller og en energiproduktion på 24 MW svarende til mere end 18.000 husstandes årlige elforbrug samt et tredje projekt ulmende i horisonten. NRGi har i 2016 investeret 249 MDKK i vedvarende energiprojekter.

2016 blev ligeledes året, hvor man som et nyt led i den årlige rabatudbetaling, introducerede en værdipulje. Puljen lød på seks millioner kroner, som selskabets andelshavere kunne ansøge om midler fra til ideer og projekter, der fremmer den bæredygtige udvikling i byerne og lokalområderne i Østjylland. 17 projekter fordelt på hele forsyningsområdet fik tildelt støtte. Foruden værdipuljen kunne andelshaverne glæde sig over en rabatudbetaling på 69 mio. kroner.

Selskabets formand Eva Ryberg glæder sig over årets resultat, og vil også benytte lejligheden til at takke den afgående direktør Søren Sørensen for at sikre en sund forretning og et godt resultat på året.

”NRGi er nået langt på den strategiske rejse mod 2020, og der er nu skabt et solidt fundament for at indfri selskabets langsigtede målsætninger til gavn for selskabets andelshavere. Søren Sørensen (afgående adm. dir) har holdt fanen højt og efterlader en særdeles sund forretning og en tung arv at løfte for den kommende adm. direktør, ” fortæller Eva Ryberg.

Nøgletal

 

R2016

B2016

R2015

R2014

R2013

Omsætning

1.765

2.013

2.250

2.300

2.326

Resultat før
renter og
afskrivninger
(EBITDA)

268

239

243

254

227

Resultat af
primær drift
(EBIT)

108

83

80

47

25

Årets resultat
før skat (EBT)

230

101

141

127

192

For mere information, kontakt: Kommunikationschef, Simon Karsø Sika@nrgi.dk/25357429

Yderligere info:

Årsrapport 2016 - Financiel årsrapport

Årsrapport 2016 - Aktiviteter og samfundsansvar

Hver femte har udført ulovligt el-arbejde i hjemmet

En ny stikprop, udskiftning af stikkontakt eller en ny termostat til gulvvarmen. Det lyder måske som en opgave, enhver handyman kan klare og dermed spare timelønnen til elektrikeren.

Faktisk viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for energiselskabet NRGi, at hver femte på et tidspunkt har pillet ved elinstallationer, velvidende om, at arbejdet burde foretages af en fagmand. Det er et problem og kan i værste fald have voldsomme konsekvenser, advarer energirådgiver hos Benny Hebsgaard.

”Man bør aldrig udføre elarbejde, hvis man er det mindste usikker. Selvom relæet skal slå installationen fra som sikkerhed, er det ikke altid tilfældet. I værste fald kan man få så voldsomt stød, at det er livsfarligt”, forklarer han.

Men hvad må du egentligt selv gøre, og hvad skal du have en professionel til at klare?

”Så længe strømmen er afbrudt, kan man selv udskifte fatninger, stikpropper og kontakter fx på en lampe. Du kan reparere el-apparater, fx udskifte ledninger, der er tilsluttet med en stikprop. Du kan også udskifte almindelige afbrydere til lamper udstyret med en lysdæmper- eller tidsfunktion,” forklarer Benny Hebsgaard.

Det skal du holde nallerne fra
Du må derimod ikke selv udføre elinstallationer, som kræver faglig viden.

Det omfatter fx opsætning af halogenlamper, hvis man har købt lamperne, transformeren og ledningerne for sig. Du må heller ikke selv installere eller udskifte materiel i boligens faste installationer, der har en spænding over 250 V. Du skal også have hjælp af en elinstallatør, hvis du skal have tilsluttet eller frakoblet apparater, som ikke er tilsluttet med en stikprop,

- For eksempel må du gerne udskifte en stikkonktakt, men du må ikke selv installere en, der skal placeres et nyt sted. Termostater til gulvvarme ligner til forveksling udskiftningen af en stikkontakt, men kræver en installatør. Det samme gælder, hvis du skal have installeret elgulvvarme.

Vær omhyggelig
Selvom du udfører en lovlig installation, bør du være omhyggelig. Griber du el-arbejdet forkert an, risikerer du, foruden dit helbred, at der udbryder brand. De typiske årsager til stød og brand er løse forbindelser, brug af forkerte ledninger, ledninger, der er forkert forbundet, eller elinstallationer, der ikke er tilstrækkeligt isoleret.

- Der skal ikke meget til, før det går galt. En simpel ting som en stikprop, der ikke er samlet korrekt, kan give kortslutninger, og er du uheldig, kan du komme til at sende søm eller skruer gennem ledninger i væggen. Det giver overspænding, og så går sikringen – i værste fald kan det udløse alvorlig personskade og brand, forklarer Benny Hebsgaard.

Tjek dine forsikringer

Hos Tryg Forsikring råder man desuden til, at man kaster et blik på sine forsikringsmæssige forhold, inden man begiver sig ud i selv at udføre elinstallationer i hjemmet.

”Langt de fleste indbo- og bygningsforsikringer erstatter brandskader, der sker som følge af kortslutning eller overspænding i elinstallationer. Der kan dog være nogle få tilfælde, hvor forsikringen ikke dækker. Det kan for eksempel være, hvis handymanden har været for sløset eller har skabt situationer, som er åbenlyst farlige,” siger Charlotte Gøttler, forebyggelseschef hos Tryg.

Fem huskeregler inden du går i gang
Står du selv og skal i gang med at lave en elinstallation i boligen, bør du for en sikkerheds skyld altid huske disse fem forholdsregler:

 1. Tænd lyset i det rum, du skal udføre installationer i
 2. Afbryd strømmen på den gruppe, som værelset tilhører på målertavlen
 3. Konstater at lyset er slukket i det værelse, arbejdet skal udføres i
 4. Som en sidste sikkerhedsforanstaltning for at sikre at strømmen er afbrudt, bør du foretage en spændingstest med en spændingstester eller polsøger.
 5. Tjek dine forsikringer på hus og ejerskifte grundigt

Om undersøgelsen

Spørgeundersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for NRGi. Der er i alt gennemført 1017 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år med ansvar for betaling af el og varme i deres primære bolig.

NRGi tildeler atter millioner til grønne projekter i Østjylland

Det østjyske energiselskab, NRGi, opfordrer igen østjyderne til at ansøge midler til grønne ideer og projekter, der gør forsyningsområdet bæredygtigt og energivenligt. Forårets pulje er på to millioner kroner, der skal komme andelshaverne og deres lokalområder til gode.

Vi er godt på vej, men vi stadig skal sænke energiforbruget og gøre livet smartere og mere enkelt for borgere i og uden for byerne.

Det er fortsat ambitionen fra det østjyske energiselskab NRGi, der som et led i den årlige udbetaling af rabat, er klar med en pulje på to mio. kr., som selskabets andelshavere kan ansøge om at få del i til projekter og ideer, der gør forsyningsområdet omkring Østjylland grønnere og mere bæredygtigt.

”Vi var ovenud begejstrede for de mange gode ideer og ansøgninger, vi modtog i forbindelse med efterårets afvikling af værdipuljen. Derfor opfordrer vi igen vores andelshavere om at søge støtte til deres egne bæredygtige projekter, så de er med til at sætte den grønne kurs for Østjylland og omegn,” fortæller formand for NRGi, Eva Ryberg.

I efteråret gennemførte energiselskabet første runde af puljen, hvor der blev uddelt i alt fire millioner kroner fordelt på 17 forskellige projekter.

Man skal være andelshaver i selskabet og have en elmåler fra NRGi for at komme i betragtning til støtte. Både privatpersoner, offentlige og private virksomheder samt foreninger og organisationer kan søge finansiering til projekter, der bidrager til den bæredygtige udvikling.

Der kan ansøges om hel- og delfinansiering af projekter til d. 17. maj 2017.

Læs mere om mulighederne for at ansøge

Oplys haven med solcellelamper og spar flere hundrede kroner

De lyse aftener er på vej, og muligheden for at opholde sig ude længere øges hver dag. Overvejer du ny belysning i haven, kan du sagtens undgå at lave større udendørs elinstallationer – og tilmed spare penge på elregningen. Benny Hebsgaard fra NRGi guider her til udendørs solcelledrevne LED–lamper.

Forårets stigende temperaturer og lyse aftener indbyder til, at vi opholder os mere udendørs, og mange danskere griber chancen for en middag på terrassen eller et slag kroket i haven efter skole og arbejde. Men hvis man gerne vil blive udenfor, når tusmørket begynder at lægge sig, kan de lyse aftener forlænges med udendørs belysning i haven.

Her kan man med fordel drage nytte af sommerhalvårets mange solskinstimer i løbet af dagen. Ifølge energirådgiver Benny Hebsgaard fra energiselskabet NRGi kan det nemlig godt betale sig at kigge efter trådløse solcellelamper, når man skal ud og investere i belysning til haven.

- Solcellelamper i haven er både en praktisk og billig løsning, hvis vi gerne vil have de lyse aftener til at vare lidt længere. Solcellelamperne er nemme at sætte op, da de er trådløse og ikke kræver en fast elinstallation eller besøg af en elektriker. Det gør dem mobile, så de nemt kan rykkes rundt alt efter, hvor der er behov for belysning. Lamperne indvirker heller ikke på elregningen, fordi de kører på solenergi, som de lagrer i løbet af dagen, og er derfor et grønt alternativ til de gammeldags udendørslamper, siger Benny Hebsgaard.

Solcellelamper af en ordentlig kvalitet med LED-pærer ligger på nogenlunde samme indkøbspris som konventionelle lamper, men de betyder mindre elforbrug – især hvis du udskifter udendørsbelysning af ældre dato med de soldrevne lamper.

Har du blot fire udendørslamper til 60 watt tændt i gennemsnit fem timer hver aften fra april til september til en kWh-pris på 2 kroner, løber det op i næsten 400 kr.

Både til hygge og havegangen

Solcellelamper med LED har førhen været udskældt for ikke at lyse tilfredsstillende op eller at afgive et koldt lys. Men takket være udviklingen i LED-pærernes lyskvalitet findes de energibesparende havelamper ikke længere kun i udgaver med hvidt lys, men kan fås i mange forskellige lysfarver, intensiteter og lampedesigns.

- Udviklingen inden for LED betyder, at de energirigtige dioder ikke længere kun afgiver det kolde lys, de har haft ry for. Solcellelamper kan derfor både dække lysbehovet for kraftigt lys med vægbelysning og sokkellamper ved havegangen og behovet for dæmpet, mere varmt lys i bordlampen eller som lanterner i træerne, siger Benny Hebsgaard.

Hvilken slags solcellelamper skal du gå efter?

Når du skal investere i solcellelamper til din have, er der ifølge Benny Hebsgaard to parametre du skal overveje: lysbehov og kvalitet.

Overordnet findes der to lystyper: funktionelt lys, der er kraftigt lys ved f.eks. carporten, og atmosfærisk lys, der er dæmpet lys som skaber hygge, f.eks. ved havebordet. Når du ved hvilken slags lys aktiviteterne omkring lampen kræver, kan du se på LED-diodernes Kelvin og lumenværdi.

Lumen er udtryk for lampens lysstyrke, og des højere lumen, des kraftigere lys. Lysstyrken på en 40 watts glødepære svarer til 470 lumen.

Farvetemperaturen på LED-lys måles i Kelvin, og de fleste dioder ligger inden for spektret 2400-8000 Kelvin. Jo højere kelvin, des hvidere lys. Vil du gerne have varmt lys, gå da efter 2400-2900 Kelvin.

Solcellelamper kommer i en række prisklasser, men hvis du vil have lamper med længst mulig brændetid pr. opladning og levetid, kan det godt betale sig at gå efter de lidt dyrere modeller. Kig efter, om lampen har monokrystalliske solcellepaneler, der består af et stykke silikone (i modsætning til polykrystalliske). De omsætter solens energi mest effektivt.

Kig også efter lithium-ion (Li-Ion) batterier eller nikkel-metalhydrid batterier (NiMH). Begge batterityper har en lang levetid og kan tåle at stå udenfor hele året rundt.

Fem gode råd til solcellelamper i din have

 • Overvej lysbehovet: skal denne lampe lyse op eller sprede hygge? Køb en lampe, der matcher behovet ved at se på Kelvin og lumenværdi.
 • Gå efter solcellelamper med monokrystalliske solcellepaneler
 • Sæt altid din solcellelampe, så den står i direkte sol i løbet af dagen. Så lyser den længere, når det bliver mørkt.
 • Gå efter solcellelamper med lithium-ion (Li-Ion) eller nikkel-metal hydride (NiMH) batterier
 • Skal solcellelampen kunne holde til at stå ude hele året, skal den helst være i rustfrit stål.

Sådan gør du når strømmen går

Danmark er ét af de lande i verden med den højeste elforsyningssikkerhed. Faktisk havde danskerne strøm i kontakterne i 99,99 % af tiden i 2015. Når strømmen en sjælden gang går, mærker man virkelig, hvor afhængig man er af den. Her er ti gode råd til minutterne uden strøm.

En fast og stabil forsyning af strøm er noget, vi danskere tager for givet. Vi lægger paradoksalt nok kun mærke til strømmen, når den er væk. Men sådan er det langt fra i lande som Indien, Kenya og Columbia, hvor ’power cuts’ er en del af dagligdagen. I Danmark er strømmen tilgængelig 99,99 % af tiden, hvilket svarer til, at der ud af alle årets minutter i gennemsnit kun er 18 minutters afbrud på et helt år.

- Strømafbrydelser i Danmark hører heldigvis til sjældenhederne. Typisk skelner vi mellem fire typer af afbrydelser. Afbrydelse i dele af huset pga. af en sikring, der springer, afbrydelse i hele huset som følge af udkoblet HFI/HPFI afbryder, afbrydelse i flere dele af huset pga. manglende fase og endelig afbrydelse i hele kvarteret, forklarer Benny Hebsgaard, energirådgiver hos NRGi. 

Fejl i installationer er den største årsag til afbrydelser

En strømafbrydelse i hjemmet skyldes som regel HFI/HPFI afbryderen, der slår fra på grund af en fejl. Ofte skyldes det hårde hvidevarer som vaskemaskine eller opvaskemaskine, der går overgang i. Det løses ved at koble den installation fra, der ikke virker, hvorefter man bør få en elinstallatør til at efterse det pågældende apparat.

Kend eltavlens funktioner

Benny Hebsgaard anbefaler, at alle voksne beboere i husstanden bliver fortrolige med informationer og funktioner på eltavlen og elmåleren, så alle kan træde til, hvis uheldet er ude.

- Mange tror fejlagtigt, at HFI/HPFI afbryderen og automatsikringer skal vise grønt, når det er tændt, men den skal lyse rødt for at være tændt. Det er også vigtigt at huske at teste HFI/HPFI afbryderen mindst en gang om året. Derudover er det en god idé at sætte mærkater op ved de forskellige sikringsgrupper på eltavlen, som fx stue, køkken og bryggers, så man ved hvilke sikringsgrupper, man skal slå fra i tilfælde af fejl, siger Benny Hebsgaard. 

Eksternt afbrud 

Det fjerde scenarie er et eksternt afbrud, hvor alt lys og strøm forsvinder i hjemmet inkl. elmåleren. Her vil der ofte være tale om et nedbrud, der vedrører flere husstande.

- Start med at tjekke hos en nabo om de mangler strøm. Ofte er der tale om små afbrud, der varer under 30 minutter, og derfor er det en god idé at afvente situationen for at se, om strømmen vender tilbage. Sker det ikke, bør man tjekke driftsinfo på sit energiselskabs hjemmeside eller selskabets facebookside. Går der længere tid uden info, kan man kontakte sin elhandler, siger Bennys Hebsgaard.

Størstedelen af afbruddene er helt korte. I yderst sjældne tilfælde kan et afbrud vare en eller flere timer.

- Er man i tvivl, om afbruddet er internt eller eksternt, kan det ses på elmåleren, der viser L1, L2 og L3. Mangler en af disse på displayet, eller er elmåleren slukket, er afbrydelsen ekstern, forklarer energirådgiveren.

Energirådgiverens ti gode råd  

 1. Tjek din HFI/HPFI afbryder mindst en gang om året
 2. Hav lommelygte og evt. telefonnumre parat ved din eltavle
 3. Sæt mærkater op på eltavlen ved de forskellige sikringsgrupper
 4. Alle voksne i husstanden bør kende eltavlens funktioner
 5. Hav nye sikringer liggende ved eltavlen og husk sikringer, der passer
 6. Hvis en sikring springer, når du skifter den, skal du ikke forsøge med en ny, inden en fejlårsag er fundet og bortkoblet. Gentagne sikringsskift kan medføre farlig opvarmning i stedet, der i værste fald kan medføre brand
 7. Få en nabo eller familiemedlemmer til at se efter huset, hvis du skal på ferie, så du sikrer dig, at fx en fryser ikke står uden strøm i en uge
 8. Hold fryseren lukket. En fryser kan holde temperaturen i adskillige timer, så længe den holdes lukket
 9. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis apparater går i stykker i forbindelse med afbrud.
 10. Vær opmærksom på, at løse forbindelser ikke nødvendigvis viser sig ved sikringer, der springer

Ny administrerende direktør skal sikre NRGi fortsat vækst

NRGi, der er et af Danmarks største energiselskaber, har ansat Jacob Vittrup som ny administrerende direktør. Jacob Vittrup tiltræder stillingen 1. maj 2017, og hans primære opgave bliver at fortsætte udviklingen af NRGi med fokus på vækst og værdiskabelse for andelshaverne.

Jacob Vittrup.jpg

Energiselskabet NRGi, der har hovedsæde i Aarhus, har pr. 1. maj 2017 ansat ny administrerende direktør. Det bliver den 45-årige Jacob Vittrup, der fremover skal stå i spidsen for et af Danmarks største energiselskaber

Jacob Vittrup er 45 år. Han er uddannet Cand. Oecon. ved Aarhus Universitet og kommer fra en stilling som CFO hos RTX A/S i Nørresundby, hvor han også har været konstitueret CEO i perioden december 2015 til september 2016. RTX A/S arbejder bl.a. med trådløs kommunikation, og Jacob Vittrup har gennem de godt seks år, han har været ansat, medvirket til at vende virksomheden til overskud og øge selskabets markedsværdi betydeligt.

Tidligere har Jacob Vittrup desuden været koncernregnskabschef hos B&O med ansvaret for intern og ekstern rapportering. Han har også undervist i HD på Aarhus Universitet.

Bestyrelsesformand i NRGi, Eva Ryberg er meget tilfreds med rekrutteringen af selskabets nye direktør. Hun siger:

”I vores søgen efter en ny direktør gik vi bevidst efter en forretningsorienteret person, der kan give os inspiration uden for energibranchen, og det har vi fundet i Jacob Vittrup. Vi er overbeviste om, at han er den rette person til at sikre den ønskede vækst og værdiskabelse for andelshaverne i NRGi og til at arbejde videre med missionen om, at vi som energiselskab går forrest i omstillingen til et smart og bæredygtigt samfund.”

Eva Ryberg fortæller endvidere, at en samlet bestyrelse er sikre på, at Jacob Vittrup kan løfte ’arven’ efter den afgående direktør, Søren Sørensen. Ifølge formanden har Søren Sørensen bragt NRGi derhen, hvor virksomheden er i dag, og han afleverer virksomheden i absolut topform, hvilket blandt andet ses ved, at selskabet forventes at komme ud af 2016 med et meget tilfredsstillende resultat.

Den kommende direktør i NRGi, ser frem til de nye udfordringer:

”NRGi er en spændende virksomhed i fremdrift og med et stort potentiale. Jeg ser frem til, sammen med de mange dygtige og kompetente medarbejdere, at eksekvere og levere på den allerede lagte 2020-strategi. Jeg vil nu bruge de kommende måneder på at skabe mig et godt indblik i virksomheden og lære forretningerne og medarbejderne bedre at kende,” fortæller Jacob Vittrup.

Det oplyses hermed, at Jacob Vittrup ikke giver interviews før han tiltræder stillingen den 1. maj. 2017.

Jacob Vittrup bor i Holstebro men flytter til Aarhus med familien, der foruden hustru tæller to børn. Fritiden bruges især på sportsaktiviteter og samvær med familie og venner.

Download billede af Jacob Vittrup

Nabostrid skal få østjyderne til at spare på strømmen

Energiselskabet NRGi vil have flere af østjyderne til at spare på elforbruget, og igangsætter derfor massiv kampagne med et nyt mobilspil, hvor el-kunderne kan dyste mod naboen om at spare mest på elforbruget.

Nu er selv håneretten blevet grøn. Sådan lyder det i et nyt tiltag fra energiselskabet NRGi, der ønsker, at flere at østjyderne bliver opmærksomme på deres elforbrug.

Med kampagnen ”Grøn Duel”, der bl.a. annonceres på nettet og i bybilledet, sigter det østjyske energiselskab mod at gøre elforbrug sjovere og mere vedkommende, så forbrugerne kan få en lavere elregning til gavn for pengepungen og miljøet.

Særligt skal et helt nyt spil på selskabets mobilapp bidrage til indsatsen, hvor el-kunderne kan kæmpe mod naboen eller vennerne i at opnå den største besparelse på elforbruget.

”Rigtig mange østjyder tænker kun over deres elforbrug, hvis der ikke er strøm i stikkonktakten, eller når regningen skal betales. Skal vi have flere til at gå op i deres forbrug, er det oplagt at tilføre et underholdningselement, og derfor giver vi nu muligheden for, at man kan kæmpe mod sin nabo eller sin ven om at opnå den største besparelse på elforbruget,” fortæller Simon Karsø, der er kommunikationschef i NRGi.

Spillet foregår i en mobilapp, hvor man opretter sig som bruger og dernæst opfordrer naboen, en ven eller anden bruger om at dyste mod hinanden. Der spilles syv runder, hvor deltagernes daglige elforbrug registreres og deres besparelse sammenlignes. Den spiller, der opnår den største procentvise besparelse efter syv runder, vinder spillet og håneretten.

For at kunne deltage i spillet kræver det, at man er kunde ved NRGi Elsalg, som er NRGi´s elhandelsselskab.

NRGi håber, at spilelementet kan bidrage til en forståelse af, at vi som el-forbrugere har et fælles ansvar i at tænke over vores forbrug.

”Det er selvsagt interessant for kunderne at nedbringe forbruget, hvis det kan give besparelser på husholdningsbudgettet, men vi håber også, at østjyderne får øjnene op for, at vi kan gøre en endnu større forskel, når forsøget på at spare også foregår på den anden side af hækken eller med en ven,” slutter Simon Karsø.

Du kan deltage læse mere om ”Grøn Duel” og deltage her.

Østjydernes elmåler havde travlt i 2016

For første gang i mange år steg østjydernes elforbrug i 2016 og er således det højeste siden forbruget i 2013, viser en frisk opgørelse fra energiselskabet NRGi.

1.915.594. Så mange MWh brugte østjyderne i 2016 mod 1.875.466 MWh i 2015, hvilket er en stigning på 40.128 MWh eller det samme som elforbruget for ca. 10.000 almindelige husstande.

Energirådgiver hos NRGi Benny Hebsgaard, der ellers er ivrig fortaler for, at vi nedsætter vores forbrug, ser overvejende positivt på stigningen i 2016.

”Stigningen i vores elforbrug er først og fremmest et udtryk for et opsving hos mange østjyske virksomheder i 2016, og så er der sket en mindre kundevækst i 2016, der også påvirker stigningen. Endelig kommer, at vi hele tiden får flere køkkenmaskiner, TV, tablets og andre strømkrævende apparater i hjemmene, som dog samtidig bliver mere og mere energivenlige og strømbesparende i sig selv,” forklarer Benny Hebsgaard.

Det er især virksomhederne og industrien, der har trukket kurven i opadgående retning, men privatforbruget er begyndt at stige langsomt i efteråret og frem.

Alligevel påpeger energirådgiveren, at der trods positive takter stadig er rum for forbedring.

”Vi havde gerne set, at en del af stigningen skyldtes, at flere på landet skrottede oliefyret og gik over til varmepumpe, og at elbilen vandt yderligere indpas i bilparken. Desværre lader de tendenser stadig vente på sig”, siger Benny Hebsgaard.

Fra 2012 til og med 2015 kunne NRGi omvendt berette om et faldende elforbrug. Imidlertid mener energirådgiveren ikke, at stigningen i 2016 skyldtes dårligere elvaner.

”Vi får flere apparater, der kræver strøm, men vi bliver også mere opmærksomme på den økonomiske og samfundsmæssige gevinst ved at spare. Samtidig strammes lovgivningen løbende, hvor kravene til elektroniske apparaters spare-egenskaber konstant skærpes. Når vi ser opsving i erhvervslivet, vil vi også se tilsvarende stigninger i elforbruget, uanset hvor gode intentioner vi har om at spare,” slutter Benny Hebsgaard.

Områdeforbrug 2012-2016

 • 2016:1.915.594 MWh
 • 2015:1.875.466 MWh
 • 2014:1.885.151 MWh
 • 2013:1.905.202 MWh
 • 2012:1.963.745 MWh

NRGi køber sig ind i rådgivningsvirksomheden Exometric

NRGi, der er et af Danmarks største energiselskaber, har pr. 1. januar 2017 overtaget 60 % af analyse- og rådgivningsvirksomheden Exometric. Opkøbet skal igennem øget fokus på datadrevne analyser øge NRGi’s fokus på smart byudvikling.

Energiselskabet NRGi har gennem sin rådgivningsdivision overtaget 60 % af analyse- og rådgivningsvirksomheden Exometric. Der er tale om et strategisk opkøb, der skal styrke og videreudvikle NRGi’s fokus på arbejdet med smarte byer.

Ifølge Søren Sørensen, der er administrerende direktør i NRGi, vil opkøbet komme NRGi -koncernens mange samarbejdspartnere til gavn – herunder landets kommuner og regioner.

”Med opkøbet ønsker vi at styrke NRGi’s samlede kompetencer inden for udvikling af smarte byer. Målet er at stå endnu stærkere, når vi – i samarbejdet med landets kommuner og bygherrer – skal gøre byerne mere attraktive for danskerne at bo i. Vi ser Exometric som en virksomhed, der er på forkant med datadrevne analyser, og som med det afsæt skaber det bedst mulige grundlag for vigtige beslutninger for investeringer i fremtidens byer”.

Også hos Ulf Christensen, der er direktør i rådgivningsdivisionen, vækker opkøbet glæde.

”Exometric har på kort tid etableret sig som en anerkendt spiller på sit felt med unikke produkter og med en stærk kundeportefølje. Exometric føjer på den baggrund attraktive ydelser og produkter til divisionens eksisterende pallette af rådgivningsydelser, herunder vores bygherrerådgivningsvirksomhed Kuben Management. Med ejerskabet i Exometric står vi nu endnu stærkere som strategiske rådgivere for kommuner, investorer og developere i udvikling af fremtidens byer og byggerier”.

Administrerende direktør i Exometric, Henrik Sørensen, anser den nye ejer-sammensætning som værende særdeles positiv for begge parter.

”Vi ser nogle oplagte synergier i at blive en del af NRGi. Særligt kan vi se nogle meget frugtbare samarbejds­muligheder med Kuben Management, hvor Exometric skaber et datadrevet analytisk grundlag for økonomiske og strategiske beslutningerne om fremtidens byggerier, mens Kuben Management står for udviklingen og rådgivningen af bygherrerne fra idé til færdiggørelse af byggeriet”.

Vil du have
sidste nyt fra NRGi
- skræddersyet
til dig?
TILMELD DIG NRGi'S
NYE NYHEDSBREV
Modtag Nyhedsstrømmen - NRGi´s nyhedsbrev med nyheder og konkrete sparetips til dit energiforbrug.
(Ved tilmelding accepterer du vores betingelser.)
Skriv navn
Skriv gyldig email