Ungernes madkasser er tomme, og de skal fyldes op, så ungerne er fyldt op med god energi. Få her lidt inspiration til mættende madpakker.
En portion giver ca. 16 stk., og de er fryseegnede.
Tilberedningstid: 60+ minutter.
Du skal bruge:
3 dl vand
100 g knækkede rugkerner (ca. 1 1⁄4 dl)
2 dl A38 naturel 0,5%
50 g finvalsede havregryn (ca. 1 1⁄2 dl)
25 g gær
2 tsk rapsolie
1 1⁄2 tsk groft salt
400 g sigtet speltmel (ca. 7 dl)
4 fintrevne søde kartofler
100 g kogt, røget skinke i tern
100 g gratineringsost 30 %
2 tsk tørret oregano
1⁄2 tsk groft salt
Vand til pensling
Pynt: Havregryn
Sådan gør du:
Tip
I stedet for søde kartofler i fyldet kan du bruge almindelige kartofler eller gulerødder.
Energitip!
Du kan med fordel udnytte forvarmen ved at stille retten ind i en kold ovn. Varmen fra de kogte rugkerne er med tl at varme ovnen op.
Du kan også tilbrerede mange retter i ovnen samtidig, når du anvender varmluft.