Sådan gør du:
- Smelt smørret og kom det i en røreskål
- Tilsæt den kolde kærnemælk og rør gæren ud heri
- Tilsæt de øvrige ingredienser men hold igen med hvedemelet, så dejen ikke bliver for hård
- Ælt dejen godt sammen; den skal stadig være blød og smidig
- Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter
- Ælt dejen igennem og del den i 4 lige store dele
- Tril hver af de 4 dele til 8 lige store boller
- Læg bollerne på bagepapir på bagepladen og lad dem hæve i 20 minutter
- Pisk ægget sammen, pensel bollerne og drys dem med fuldkornshvedemel
- Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader
Tip
Bollerne er velegnede til frysning.
Energitip
Spar energi ved at smelte smørret i mikroovnen i stedet for kogepladen.