OGSÅ FOR BØRN

LÆR OG OPLEV

Sluk en brand med kuldioxid eller lav et magnetteater. Nedenfor finder du NRGi Skolekontaktens bedste forslag til ting, du sagtens kan lave sammen med dit barn derhjemme, og hvor I samtidig kan lære noget om el, fysik og miljøet.

Vi har samlet en række forslag til nørdforsøg og udflugter. Udflugtsmålene spænder vidt, og også her kan I lære noget om energikilder og miljø.

I kan desuden finde inspiration til energirigtig madlavning samt generelle spareråd i hjemmet.

Vi kan anbefale NRGi Skolekontaktens energiquiz, hvor I kan teste familiens viden om energi. Spørgsmål og svar indbyder til, at I taler om, hvordan man sparer på energien - og hvorfor?

Rigtig god fornøjelse!

PRØV DET!

NØRDFORSØG

f

Kunne I tænke jer at prøve og slukke en ildebrand med kuldioxid? NRGi Skolekontakten har samlet en masse inspiration til forsøg, som I nemt kan lave sammen derhjemme. Forsøgene kræver ikke, at I har et fysiklokale til rådighed, og I kan nemt lave dem hjemme i stuen – eller i haven. I kan bl.a. lære at lave en magnetbane eller en varmekilde.

Tjek forsøgene ud og se, hvordan eftermiddagen eller weekenden bliver lidt sjovere.

 

 

TEST DIN VIDEN

ENERGIQUIZ

Tag NRGi Skolekontaktens energiquiz og test din og din families viden om, hvordan man bruger mindst strøm.

Fælles for spøgsmålene er, at de med fordel kan følges op med et "hvorfor?". Det vil sige, hvorfor har du svaret, som du har?

Er du i tvivl om svarene, kan du få hjælp på denne side. Og hvis du skulle have lyst til at vide mere, kan du få endnu flere tips og tricks til at spare på energien på NRGi Net A/S' hjemmeside.

INSPIRATION OG LÆRING

UDFLUGTSMÅL

Der er rigtig mange spændende steder i Danmark, som I kan besøge og lære noget om fysik, samfundet eller miljøet.

NRGi Skolekontakten har samlet en masse forslag til udflugter, som hele familien kan tage på. De spænder bredt både geografisk og indholdsmæssigt. Tjek listen ud og se, om I kan finde inspiration til den næste familietur.

Der er også mulighed for at gå på opdagelse i din by og naturen med diverse apps. En af dem er "Opdag Aarhus", der er udviklet af Aarhus Kommune og Alexandra Instituttet. Læs mere om appen "Opdag Aarhus", og hvordan du henter den.

Jylland

Sjælland og Øerne

Tyskland

DET ER NEMT!

ENERGIRIGTIG MADLAVNING

Når vi laver mad, bruger vi rigtig meget energi. Men du kan spare meget, hvis du laver mad på en energirigtig måde. Og hvis du spiser de madvarer, der ikke har ”kostet” megen CO2 at producere.

De fleste danskere laver mad mellem kl. 17 og 19. I det tidsrum kører kulkraftværkerne på højtryk for at følge med til at holde gryderne i kog i de danske hjem - med mindre en lille storm har godt gang i vindmøllerne.

Du kan være med til at spare på energien ved at følge nogle meget simple råd, som også vil give gode resultater på elregningen. Det kunne f.eks. være at bruge mikroovnen til at smelte smørret.

Det er altid en god idé at lave madplaner og bruge årstidens frugter og grønsager. Du undgår madspild, og ved at bruge årstidens og lokale råvare er du med til at nedbringe udslippet af CO2.

Vær så god: Gode råd til dig: Bon Appetit!

 

Det er nemt!

Energirigtige opskrifter til hele familien

DET KAN GODT BETALE SIG!

ENERGISPARERÅD

Der er mange penge at spare ved at holde øje med energiforbruget i det daglige.

Det er egentlig ikke så svært, Det gælder om at gøre energibesparelserne nærværende i hverdagen. Og når hele familien kan se, at de små tiltag også har betydning, får man blod på tanden. Og de penge, der spares på el, vand og varme, kan jo bruges på andre - og sjovere - ting som f.eks. en oplevelse sammen med familien.

Du kan finde vores bedste spareråd til hverdagsbrug her