ARTIKLER FRA ANDELSHAVERNYT

Repræsentantskabsvalg 2017 - resultat

Valget for 2017 er slut og du kan se resultatet her

Billede stemmeseddel.png (1)

Valgresultatet fra Repræsentantskabsvalg 2017

Valget til NRGi’s øverste myndighed, repræsentantskabet, sluttede den 15. februar, og på det tidspunkt havde 5.453 andelshavere afgivet deres stemme.

Der var opstillet 36 kandidater i de fem distrikter i Valgområde 3. Aarhus Nord.

 Resultatet af valget blev:

 

F – Elsted m.m. (Stemmeprocent 16,36)

Bo Gustafsson

721 stemmer

Genvalg

Hans Schiøtt

696 stemmer

Genvalg

Frank Helbo

645 stemmer

Nyvalgt

Lone Norlander Smith

558 stemmer

Nyvalgt

Thomas Storm

468 stemmer

Genvalg

Arne Pedersen

455 stemmer

1.     suppleant

Peder Meyhoff

383 stemmer

2.     suppleant

Steen Edeling

349 stemmer

3.     suppleant

Steffen Hjøllund

289 stemmer

4.     suppleant

                     

L- Vejlby/ Risskov

Andreas Hommelhoff

Fredsvalg

Nyvalgt – tidligere distrikt.I

Jesper Steppat

Fredsvalg

Nyvalgt

Jonas Dahl

Fredsvalg

Genvalg

Susanne Vangsgård

Fredsvalg

Genvalg

Viggo Jonasen

Fredsvalg

Genvalg

 

M – Christiansbjerg (stemmeprocent 10,53)

Eva Ryberg

512 stemmer

Genvalg

Ulrich Zickert

488 stemmer

Genvalg

Britta Kirdan

474 stemmer

Genvalg

Steffen Damborg

458 stemmer

Nyvalgt

Jytte Poulsen

453 stemmer

Nyvalgt- tidligere distrikt F

Lars Noesgaard Zederkof

435 stemmer

1.     suppleant

Martin N.S. Konradsen

400 stemmer

2.     suppleant

 

N – Hasle-Skejby (stemmeprocent 10,67)

Svenning B. Madsen

627 stemmer

Genvalg

Ivar Nedergaard

549 stemmer

Nyvalgt

Michael Sloth

481 stemmer

Nyvalgt

Rie Øhlenschlæger

457 stemmer

Genvalg

Kresten Kjær Sørensen

443 stemmer

Nyvalgt

Marie Konge Villemoes

440 stemmer

1.     suppleant

Thomas Møller

367 stemmer

2.     suppleant

 

Q – Skødstrup/ Hjortshøj/ Egå (stemmeprocent 15,33)

Thomas Appel Hansen

901 stemmer

Genvalg

Marie Ambrosius

707 stemmer

Nyvalgt- tidligere distrikt M

Søren Egge Rasmussen

701 stemmer

Genvalg

Ina Marie Graneberg

575 stemmer

Genvalg

Christel Ebsen

448 stemmer*

Genvalg

Palle Dannemand

448 stemmer*

1.     suppleant

Peter Hjortkjær Jørgensen

435 stemmer

2.     suppleant

Winnie Poulsen

415 stemmer

3.     suppleant

  • Lodtrækning

 De nye repræsentantskabsmedlemmer tiltræder deres fire årige valgperiode ved repræsentantskabsmødet den 27. april.

 

Negativ kurve er knækket

Billede kurve.png

Negativ kurve er knækket

Gennem de senere år har vi konstateret en stadig og markant faldende valgdeltagelse til repræsentantskabsvalgene. NRGi har til årets valg iværksat en række initiativer som et forsøg på at standse den nedadgående tendens.

Det kan konstateres, at initiativerne har haft effekt. Valgdeltagelsen i årets valg ligger over valgdeltagelsen sidste gang, der var valg i det pågældende valgområde. Så vi kan med tilfredshed konstatere, at den nedadgående kurve er knækket. Den samlede valgdeltagelse blev på 13,2%, så trods fremgangen er der er fortsat plads til yderligere forbedring.

 

Det er også glædeligt, at bestræbelserne for at få flere til at afgive deres stemme elektronisk, ligeledes har haft effekt. Ved valget for 4 år siden blev 22% af de afgivne stemmer afgivet elektronisk. Denne gang er tallet steget til 78%, og det giver en stor besparelse i portoudgifterne til valget.

 

I tabellen angiver den røde kurve de tre sidste valg i Valgområde 3.

Ny administrerende direktør

Ny administrerende direktør

Efter 16 år i NRGi har administrerende direktør for NRGi, Søren Sørensen, valgt at fratræde sin stilling ved udgangen af april måned 2017. Han ønsker at prøve kræfter med opgaver udenfor NRGi.

Bestyrelsen har fra den 1. maj 2017 ansat den 45 årige Jacob Vittrup som ny administrerende direktør.

Han er uddannet Cand. Oecon ved Aarhus Universitet, og kommer fra en stilling som økonomidirektør hos RTX i Nørresundby. RTX arbejder med trådløs kommunikation.

Den nye direktør får til opgave at fortsætte udviklingen af NRGi med fokus på vækst og værdiskabelse for andelshaverne.

 

Kan du mere end din nabo?

Billede Grøn duel.png
  • Kan du mere end din nabo?

NRGi har igangsat en kampagne, hvor man med venner og bekendte kan dyste om at spare på elektriciteten. Formålet med kampagnen er på en lidt utraditionel måde at få os alle til at blive opmærksomme på de muligheder, der er for at reducere energiudgifterne.

For at deltage, skal man fra App Store/Google Play downloade NRGi’s app, og så har alle NRGi Elsalgs kunder mulighed for at dyste mod hinanden.

De to husstandes elforbrug sammenlignes, og den, der procentvis har opnået den største besparelse sammenlignet med forbruget de sidste 14 dage, får points. I app’en får man ligeledes en række spareråd, der kan medvirke til, at man kan trække sig ud som vinder.

Der dystes bedst af 7 runder.

App’en downloades via nrgi.dk

Livsnyderi med god samvittighed

Billede Coffie Unsplash.jpg
  • Livsnyderi med god samvittighed

Nyder du et godt glas vin eller en god kop kaffe, kan det være nærliggende at gøre livsnyderiet til din hobby. Vinkenderen investerer i vinkøleskabet, og kaffeelskeren afskaffer sig en smart kaffemaskine, der kan det hele. Som med alt andet, kan ens hobby blive en noget dyr fornøjelse, hvis man ikke passer på. Der er dog flere punkter, man med fordel kan overveje, så der bliver plads til de gode ting i livet, uden at sprænge budgettet eller ofre samvittigheden..

 

Vinkenderen

Er vin din store interesse, så har du måske overvejet at investere i et vinkøleskab. Det kan endda være, at din vinsamling er af en sådan størrelse, at du har behov for flere skabe. Og er du samler i den meget seriøse ende, har du måske brug for tre-fire af slagsen.

 

Hvis du skal købe et vinkøleskab, er det en god idé at tjekke energimærket. Et enkelt vinkøleskab kan nemlig løbe op i et strømforbrug på mere end 300 kWh om året. Det svarer til en årlig eludgift på ca. 500-700 kroner pr. vinkøleskab. Vælger du et med energimærke A+ eller højere, kan du spare ca. 50 % på det årlige strømforbrug sammenlignet med et E-mærket skab.

 

Den billigste løsning er naturligvis, at du finder et koldt og mørkt sted i din bolig, hvor du kan opbevare vinen under de rette forhold. Men det kræver måske mere lidt mere plads, end du har til rådighed.

 

Hjemmebaristaen

Kan du ikke undvære den gode kop kaffe, kan espressomaskinen nærmest være en livsnødvendighed. Kaffemaskiner kan have et betragteligt strømforbrug på grund af udstyr som kværn, opvarmer osv. Elforbruget varierer alt afhængig af mærke, størrelse og alder. Er din maskine tændt to timer pr. dag, kan det koste mellem 2.000 og 4.000 kr. om året alene i elforbrug. Gå derfor efter maskiner med et strømforbrug under 1200 watt og gerne med energimærke A++ eller højere. Husk også at slukke for maskinen på stikkontakten, så du undgår dyrt standbyforbrug.

Smag og behag er forskellig, men alternativet til espressomaskinen kan også være den mere gammeldags – men efterhånden meget populære – slow brew-metode, hvor du håndkværner kaffebønnerne inden brygning i en eksempelvis en mokka- eller stempelkande.

 

Hold fast i dine hobbyer

Vinopbevaring og kaffebrygning er ikke de eneste hobbyer, hvor elmåleren kommer på overarbejde. Det samme gælder, hvis man interesserer sig for akvarier, terrarier og hjemmenetværk med servere. Livet ville formentlig synes kedeligt uden disse hobbyer, så det er mere et spørgsmål om at finde den gode måde at holde fast i dem, uden at det koster mere end nødvendigt. Spørg altid ind til strømforbrug og energimærke, når du skal købe. Jo lavere strømforbrug og jo højere energimærke, jo bedre.

 

Du kan få flere tips og tricks til, hvordan du sparer på energien i det daglige, uden det går ud over komforten på vores sider om energirådgivning (LINK: http://nrginet.dk/privat/energiraadgivning/privat/spareraad/).

 

Hvor er jeres sparepotentiale?

Billede Tommestok.jpg
  • Hvor er jeres sparepotentiale?

Energiforbruget og dets påvirkning på økonomien er et vigtigt område for alle typer af virksomheder og butikker. Effekten af energioptimeringer kan ses direkte på bundlinjen og i det grønne regnskab.

Der findes mange muligheder for at energiforbedre og dermed opnå store energibesparelser. Det kan dog nogen gange være svært at se potentialet. For hvor er det lige, at man finder inspirationen til mulige projekter? Og hvor er de bedste besparelser?

Det kan der være forskellige svar på. For nogen giver det mest mening at udskifte eller tætne vinduer, porte og døre eller forbedre isoleringen af bygningen. For andre ligger det største udbytte i at fokusere på belysning eller genvinding af varme fra produktionsanlæg.

 

Og så er der hele adfærdsområdet, hvor små justeringer i vaner og procedurer kan give store besparelser.

 

I mange tilfælde vil det give rigtig god mening at søge sparring hos en rådgiver, der kan hjælpe med at identificere energibesparelserne og optimere implementeringen af de forskellige projekter. En rådgiver kan være med til at sikre, at I får det bedste udbytte af investeringen.

 

Det er altid godt at have dannet sig sit eget et indtryk af mulighederne, inden man sparrer med eksterne partnere. Vi har derfor samlet nogle gode råd, som gerne skulle hjælpe dig videre i processen. Læs mere på www.nrginet.dk. (LINK: http://nrginet.dk/privat/energiraadgivning/erhverv/spareraad)

 

Husk tilskud til energibesparelser

Når du har fået afklaring på dine muligheder, er det en god idé at undersøge, om der ydes tilskud til de energibesparelser, der realiseres gennem projektet. Tilskudsaftaler skal indgås, inden du påbegynder et energispareprojekt. Du kan læse mere om dine muligheder for at få tilskud fra NRGi Net A/S i forbindelse med energiselskabernes energispareaftale på vores tilskudssider. (LINK: http://nrginet.dk/privat/tilskud/erhverv/)

Nu runde for Værdipuljen

Billede Værdipulje..png

Nu runde for Værdipuljen

NRGi’s Værdipulje er etableret som et supplement til rabatudbetaleingen. Puljen udbetales efter ansøgning til projekter, der kan sætte skub i den bæredygtige udvikling i forsyningsområdet.

Første udlodning blev foretaget i december 2016.

Anden ansøgningsrunde er fastlagt til, at ansøgninger skal være NRGi i hænde senest den 17. maj 2017. Der åbnes for ansøgninger den 18. april.

 

Flere penge til innovative projekter

Der kan snart igen søges midler fra NRGi's Værdipulje

Penge  1.jpg

Så er der igen penge til innovative projekter.

Som en del af sin værdipolitik udbetaler NRGi en andel af selskabets resultat til andelshaverne i form af en rabat, der automatisk fratrækkes elregningen. Herudover afsætter NRGi et beløb til en Værdipulje som støtte til små og store projekter, der på en eller anden måde fremmer den bæredygtige udvikling i forsyningsområdet.

NRGi’s repræsentantskab har besluttet, at der ud fra regnskabstallene i 2015 i perioden 1.juli 2016 til 30. juni 2017 skal udbetales en rabat på i alt 67,1 millioner kr. Herudover afsættes i alt 6 millioner kroner til Værdipuljen.

I december måned 2016 har i alt 157 søgt midler i puljen, og 17 ansøgere har fået en glædelig meddelelse om, at de kan modtage støtte. På www.nrgiinfo.dk kan du se, hvem der har fået del i midlerne.

Man kan søge midler fra Værdipuljens anden runde fra den 18. april 2017. Alle ansøgninger, der skal komme i betragtning, skal være NRGi i hænde senest den 17. maj 2017.

Umiddelbart efter vil Værdiudvalget træde sammen og beslutte, hvorledes midlerne skal fordeles.

NRGi giver tilskud til varmepumper

Skift fra pillefyr til varmepumpe

Billede bøgegren.png

Nyhed: Få tilskud når du skifter fra pillefyr til varmepumpe

Har du et træpille- eller fastbrændselsfyr, kan du nu få tilskud fra NRGi Net A/S i forbindelse med energiselskabernes energispareindsats, hvis du skifter til en luft til vand-varmpumpe eller et jordvarmeanlæg. Det er nemt at ansøge om energitilskud. Du skal bare huske at få accept fra NRGi Net A/S, inden du starter projektet. Tilskuddet er naturligvis gebyrfrit.

CO2-neutrale løsninger

Vedvarende energiformer som træpillefyr og varmepumper er generelt økonomiske og miljømæssigt gode alternativer i huse, der i dag er opvarmet med fossile brændsler som eksempelvis olie eller direkte elvarme. Omkostninger til udskiftningen af fyret vil normalt være tjent hjem på 6 til 10 år. Herefter er det penge direkte ned i lommen. Du kan også glæde dig over, hvor lidt du belaster miljøet hver eneste dag over de næste rigtig mange år.

Hvad er forskellen?

Hvis man sammenligner et pillefyr og et jordvarmeanlæg, vil pillefyret være lidt billigere i indkøb. Varmepumpen er derimod mere driftssikker og kræver mindre tid i forbindelse med vedligehold af anlægget. Pillefyret er mere pladskrævende, da det kræver udenomsplads til at tømning af aske, rensning af kedlen og opbevaring af træpiller osv.

Hvis du er i tvivl, om en af de vedvarende energiformer er noget for dig, kan du læse mere på vores sider om energibesparende løsninger. LINK: http://nrginet.dk/privat/energiraadgivning/privat/energibesparende-loesninger/. Her finder du også gode råd om, hvordan du griber det an, hvis du overvejer at energirenovere din bolig.

Gebyrfrit energitilskud: Det er nemt!

Du kan ansøge om tilskud til energibesparelser direkte på NRGi Net A/S’ hjemmeside (LINK: http://nrginet.dk/privat/tilskud/privat/). Når du har indsendt din ansøgning, går der maksimalt fem arbejdsdage, inden du får svar. Tilskudsbeløbet er naturligvis gebyrfrit, så du får hele tilskudsbeløbet udbetalt til din bankkonto, når dit projekt er udført og godkendt af NRGi Net A/S.

 

Størrelsen på tilskudsbeløbet bestemmes af, hvad du skifter fra og til. Få overblik over dine muligheder og regler for energitilskud på vores tilskudssider (LINK: http://nrginet.dk/privat/tilskud/privat/).

 

Få accept inden opstart af projektet

Det er vigtigt, at du ansøger og får accept af aftalen om energitilskuddet, inden du indgår aftale med en fagmand eller indkøber materialer. Muligheden for at få tilskud bortfalder nemlig, hvis du er gået i gang med projektet. Og det vil jo være ærgerligt at gå glip af det gode tilskud.

 

 

Rigtig godt gået

Store energibesparelser opnået

Billede Pengestak.png

Rigtig godt gået!

Vi er glade for at kunne fortælle, at NRGi Net A/S’ kunder og samarbejdspartnere har været gode til at spare på energien i 2016.

 

Der er samlet set skabt energibesparelser på 68.000.000 kilowatt-timer i løbet af året. Det svarer til det typiske årlige elforbrug for cirka 16.000 hustande. Det er godt gået!

 

Besparelserne er kommet gennem mange forskellige projekter. Et stort Aarhusiansk kunstmuseum har sparet 836.766 kilowatt-timer ved at udskifte deres køleanlæg og udnytte overskudsvarmen. Og en privat familie i Grenaa har budt ind med 25 kilowatt-timer ved at udskifte oliefyret med en varmepumpe. Kunstmuseet og familien i Grenaa kan desuden se frem til at nyde godt af besparelserne på energiregningen de næste mange år.

 

Det store billede

Både de store og de små energiprojekter er vigtige elementer i at nå de mål, der er sat på energifronten. Formålet med energispareindsatsen er at hjælpe virksomheder og private forbrugere med at spare på energien til gavn for samfundet. Indsatsen skal dermed være med til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler i 2050. Målet er ambitiøst, men sammen kan vi gøre en forskel.

 

Vil du også være med?

www.nrginet.dk/energiraadgivning finder du tips og tricks til at spare på energien i hverdagen. Der er mange steder, hvor du sagtens kan skrue ned på energiforbruget, uden det går ud over komforten.

 

Er du privat boligejer, og overvejer du at udskifte din nuværende opvarmningsform med en CO2-neutral løsning som eksempelvis en varmepumpe, kan du få et overblik over dine tilskudsmuligheder og beløbsstørrelser på vores tilskudssider (LINK: http://nrginet.dk/privat/tilskud/privat/).

 

Erhvervskunder og offentlige institutioner er velkomne til at starte deres energibesparelsesprojekter på www.nrginet.dk/erhvervstilskud. (LINK: http://nrginet.dk/privat/tilskud/erhverv/).

Download seneste Andelshavernyt

Andelshavernyt 2012